[rev_slider slider1]

 

HANNE TVETER – Jazz feat. Flamenco

Ny utgivelse: MY FOOTPRINTS

 

 

Nytt album – My Footprints

I sitt femte soloalbum byr Hanne Tveter på utvalgte klassikere fra jazzens gullalder i lekende fusjon med flamenco og latin-jazz. Musikalske møter mellom kulturer er blitt hennes varemerke som artist. Dette er oppfølgeren til “Oslo-Madrid” (2015). Med “My Footprints” (2016) går hun en ny retning hvor jazzen er tydelig hovedspråk. Albumet er produsert i Madrid i samspill med musikere i verdensklasse.

Hanne Tveter er en av våre godt etablerte jazz og verdensmusikkartister. I Madrid har hun utforsket møtepunktene mellom jazz og flamenco med innspill av latin-jazz og nordiske elementer,

– Jeg har lenge villet gjøre en jazzplate, men ville finne mitt særpreg og en innfallsvinkel som står sammen med resten av musikken min. Jeg møtte mange inspirerende bra jazzmusikere under innspillingen av mitt forrige album ”Oslo-Madrid” i Spania, så det ble naturlig å spille inn der, sier Hanne

Musikalske møter er blitt hennes varemerke som artist. Hun har lang fartstid som utøver og flere innspillinger bak seg innen latinamerikansk, spesielt brasiliansk og meksikansk musikk, og nå senest flamenco fusjon. Før dette jobbet hun i flere år med egne jazzprosjekter og band innenfor bossa nova sjangeren, med base i Oslo.
Blant flere som medvirker på innspillingen er det spesielt den cubanske pianisten Pepe Rivero og bassisten Yelsy Heredia som med hver sin jazztrio har bidratt til å gi albumet stilistisk særpreg.
Yelsy, som fast bassist for bl.a Diego el Cigala og Pepe, som pianist og arrangør for størrelser som Celia Cruz og Paquito de Rivera, har fremhevet både flamenco og latin aspektet i arrangementene.
– Jeg har jobbet med to etablerte pianotrioer som base og krydrer med gjestemusikere. Det gir meg muligheten til å jobbe live med ulike besetninger og presentere albumet fra lite til stort format, sier Hanne. En anerkjent flamencodanser er også med på innspillingen.

Flamenco-jazz er ikke et nytt fenomen på spanske scener, men at en norsk artist behersker begge stiler er banebrytende. På albumet har hun gjort et utvalg av låter som har betydning for henne og gitt dem en tilleggs dimensjon med nye og rytmisk utfordrende arrangementer.
Hanne er utvilsomt første norske jazz vokalist som formidler spanske ”alegrías” og ”bulerías” og like gjerne uttrykker seg på spansk og portugisisk som på engelsk eller norsk.

Hanne gir nytt liv til standardlåtene godt støttet av et elitelag av musikere på den aktuelle jazz og flamencoscenen i Madrid. På livekonserter stiller hun med et stjernelag av musikere fra Spania og flamencodans av beste klasse!